kleiner tekensgrooter tekens
wekom bij cafe oke

Café Oké Amsterdam is een ontmoetingsplaats voor homo's, lesbiennens, bi's en transgenders met een verstandelijke beperking. In Nederland zijn er ongeveer vijftien van deze cafés (klik links in het menu op ontmoetingscafés). Verreweg de meeste Cafés worden vanuit een plaatselijke COC-vereniging georganiseerd.

Oorspronkelijk was de bedoeling alleen om homoseksuele verstandelijk beperkten een maandelijkse ontmoetingsplek te geven. Dat doen we nog steeds, maar daarnaast proberen we ook het klimaat bij begeleiders en in de instellingen zo te veranderen dat ook homoseksuele verstandelijk beperkten zich zelf kunnen zijn.

De agendas van alle ontmoetingscafés staan op de website Zonderstempel.nl

Onze vrijwilligers bestaan voor een groot deel uit leden van de doelgroep, zij zorgen voor een groot deel voor de unieke sfeer van de bijeenkomsten. Aansluitend aan Café Oké gaan sommige bezoekers met elkaar in de stad eten. Regelmatig gaan groepjes bezoekers met elkaar iets ondernemen. Berucht zijn de bezoeken aan de Roze Maandag op de Kermis in Tilburg.

Café Oké hanteert geen strikte grenzen voor wie te slecht of te goed is om een bijeenkomst te bezoeken. De meeste bezoekers zijn licht verstandelijk gehandicapt maar ook ernstiger en meervoudig gehandicapten blijken de middagen intensief te beleven. Wij doen een beroep op vrijwilligers en begeleiders in de instellingen om mensen die niet zelfstandig kunnen komen, te begeleiden.
Het bezoek van Café Oké of andere activiteiten is op eigen veraantwordelijkheid!